Ett brev om engagemang, demokrati och lokal handel i kristider.

Av Patrik Vincent · 1584781321000

ETT STORT TACK TILL VÅRA KÄRA LÄSARE

Det är med stor glädje vi kan konstatera att aldrig tidigare har så många läsare sökt sig till våra tidningar som i dessa dagar!

I mätningar som vi gjort de senaste veckorna så ser vi hur antalet läsare ökat kraftigt. Kanske är det inte så konstigt då vi i tider av oro ofta söker oss till medier med objektiv journalistik och trovärdiga nyheter. I senaste förtroendebarometern är det just den lokala tidningen som har högst förtroende av alla kommersiella kanaler. I det nationella nödläge som vi nu befinner oss i blir vårt uppdrag att förmedla kvalitativa nyheter till er läsare därför ännu viktigare för oss inom DirektPress.

Vi kan konstatera att det i modern tid aldrig har varit viktigare – framförallt för myndigheter och institutioner – att hitta plattformar där de kan nå ut med nödvändig information till alla hushåll.

För just nu behövs en kollektiv uppfattning om krisen, dess status, vidtagna åtgärder och myndigheternas uppmaningar för att motverka desinformation och falska rykten.

Och med alla hushåll menar vi verkligen ALLA: fattig som rik, ung som gammal, villaägare som inneboende, svensk som nyanländ. Att få ta del av viktig information är en demokratisk rättighet för alla människor, inte bara de som har en prenumererad tidning.

Tack vare er läsare har vi möjlighet att vara den plattformen!

Med vår utgivning, gratis och hemdistribuerad till alla hushåll, är vi lägerelden i lokalsamhället. Våra reportrar finns i alla stadsdelar, möter Er läsare i ögonhöjd och skapar diskussioner som berör och ger värdefull information i retur. Vi vill vara motpolen till fake news och åsiktsbubblorna på sociala medier som riskerar att skapa ett alltmer polariserat samhälle.

DirektPress är Sveriges största utgivare av lokala gratistidningar. Vi ger ut 39 tidningar till ca 1,2 miljoner hushåll. Det faktum att endast två procent av Sveriges befolkning säger nej tack till gratistidningar gör vårt arbete till en av demokratis viktigaste försvarare och framtida hörnpelare.

När ni läser vår tidning och tar del av våra kunders informationskampanjer och annonser stöttar ni inte bara den lokala handeln, lokala arbetstillfällen och den gratisdistribuerade tidningen, i förlängningen stöttar och bidrar ni till demokratin i en kritisk tid.

Vi finns här för er, tillsammans bygger vi ett starkare samhälle!

Patrik Vincent
Vice VD - DirektPress

Joakim Fransson
Chefredaktör - DirektPress

Patrik Vincent

VD, SprintAd
Policy för personuppgifter

Genom att surfa vidare på sprintad.se och använda våra tjänster, så samtycker du till att vi samlar in data om ditt besök.

I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till.

Läs mer om vår integritetspolicy här.